FANDOM


Lenny6

Butiken Matöppet i Hällevik som ska ha besökts av Lennart ett antal gånger 23-25 maj 2017

Team Madaub /mau̯døjb/ är en grupp grodor från Listerlandet, Sölvesborg kommun. Dessa har nämnts flera gånger genom Lennarts videor.

"Team Madaub" betyder egentligen "Team Matöppet", och fick sitt namn från butiken Matöppet i Hällevik. På Team Madaubs youtubekanal finns en hyllningslåt till denna butiken med text så som:

"Vi drar ner till Madaub, vi drar ner till Madaub, här kan du aldrig bli besviken, för det är den bästa butiken..."

"Madaub" är ett överdrivet listerländskt uttal av Matöppet, vilket Lennart har svårt att uttala. Lennart har uttalat det som bland annat "Team Måb", "Team Mahåb", "Team Madåb", "Team Mob" och "Team Marlöv" med flera.

Första bekräftade gången Lennart har haft kontakt med Team Madaub var redan i April 2017, då Lennart gav dem en shoutout i en video. Lennart ska någon gång ha lovats att han skulle bli bjuden på middag av Team Madaub om han kom till Sölvesborg, vilket han fick när han stannade i Hällevik under tältrunk-turnén. Lennart fick då åka med i en EPA-traktor och "plöja", som Team Madaub kallade det. Man vet inte vad som hände under "plöjet" utöver att Team Madaub och Lennart körde runt i Listerlandet och åt hamburgare på Grillen på Extra Mjällby, och att Lennart blev väldigt lycklig när en av Team-medlemmarna moonade mot honom från sin moppe.

I detta videoklipp Lennart laddade upp efter sin fan-träff i Sölvesborg den 23 maj snackar han om hur Team Madaub nog är de som organiserat hans stöd i just Sölvesborg ungefär 1 minut in i videon, och hur han skulle träffa dem i "Härrvik" (Hällevik) efter deras skola ungefär 1:50 in i videon.

Lenny7

Lennart Bladh med Team Madaub på Alholmens camping, 23 maj

Vid 4:50 ungefär i detta klipp besvarar Lennart en fråga ifrån några fans han råkade gå förbi, de undrade vad Lennart gjorde i Hällevik och vem som fått dit honom och han svarar:

- "Ja det kan man undra, Team Ma.. vad heter de?"

- "Team Madaub!"

- "Mad..öb. Det är nog de som har startat hela den här processen skulle jag tro, alltså via nätet."

Enligt detta citatet verkar det som att Lennart har, eller åtminstone hade då han sa det, högt förtroende för Team Madaub. I en borttagen video från Lennarts kanal, men som finns går att se här, intervjuar Lennart 4 ungdomar i Hällevik. 25 sekunder in i klippet säger Lennart:

- "Jo jag har ju förstått att Team Mouhb har liksom, det är de

som ligger bakom att det är så mycket spridning så att nästan alla känner till mig. Är det så?

Alla 4 fans säger i kör att det är sant. Team Madaub verkar verkligen ha spridit Lennart Bladh och hans idéer runt om i Sölvesborg och Lister.

På Team Madaubs instagramsida finns ett par videor med Lennart, bland annat där han runkar, visar röven, stönar och dricker energidryck.